Posted by : Petar Špičko utorak, 20. studenoga 2012.




Ždrebetina:
- 300g ždrebećeg ramsteka
- 1 žlica maslaca
- sol
- papar
- mljeveni korijander
- maslinovo ulje

Prokulice:
- 300g prokulica
- 3 žlice aceta balsamica
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar

Ramstek začinite solju, paprom i korijanderom, prelijte maslinovim uljem te ostavite par sati da se marinira. Na vrućoj grill tavi ga pecite po 2 minute sa svake strane. Preselite ramstek u protvan, stavite maslac na njega te ga još po želji pecite, ovisno o tome kako pečen želite. Ovaj na slici je bio oko 5 minuta na 200 stupnjeva.

Prokulice operite i očistite. Prepolovite ih te u zdjeli pomiješajte sa acetom, uljem, te solju i paprom. Poslažite ih na papir za pečenje, prvo na ravni dio i pecite 15 minuta na 200 stupnjeva. Okrenite ih i pecite još 10 minuta.

Ramstek ostavite 5 minuta da se odmori te poslužite s prokulicama.



{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. Vrhunski spremljeno. Ma sve mi izgleda apetitlih.
    Čudesan ste Vi mladi čovjek.
    Može hintić gdje naći ovakvu ždrebetinu u VŽ?
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala vam :)
    Ždrebetine i konjetine ima u mesnici Šanjek u Optujskoj 83

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -