Posted by : Petar Špičko srijeda, 19. prosinca 2012.




Prema receptu kralja patki, Pellaprata.

Pačja prsa:
- 1 prsa
- timijan
- maslinovo ulje
- malo limuna

Umak od zelenog papra:
- 4 glavice ljutike
- 2 žlice zelenog papra iz salamure
- 50g pačje jetre
- 50ml crnog vina (Porto)
- 50ml pačje krvi
- malo likera od naranče (Cointreau)

Prsa stavite u marinadu od maslinovog ulja, limunovog soka i timijana. Ja sam ih držao 24 sata. Izvadite iz marinade, dobro posušite i ispecite na suhoj tavi po želji. Sitno kosanu ljutiku dinstajte na maslinovom ulju, dodajte jetrica, podlijte vinom i pačjom krvi, te kratko pirjajte. Dodajte papar i Cointreau, te štapnim mikserom dobro usitnite. Na kraju dodajte masnoću koju su pustila prsa i dobro promješajte.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -