Posted by : Petar Špičko nedjelja, 23. prosinca 2012.




Sastojci:
- 300g ždrebećeg buta
- 1 češanj češnjaka
- 4 glavice ljutike
- šaka vrganja
- pola žličice dijon senfa
- malo bijelog vina
- 1 žlica kopra
- 50ml slatkog vrhnja
- pola žličice zelenog papra iz salamure
- sol
- papar
- maslac
- integralna tjestenina od lisnatog kelja


Ždrebetinu marinirajte po želji. Ja sam ju popaprio, stavio malo češnjaka i melise, zalio maslinovim uljem i ostavio preko noći. Na maslac stavite pirjati ljutiku, češnjak, vrganje i senf. Podlijte vinom i reducirajte. Ubacite u umak zdrobljeni papar, slatko vrhnje i kopar. Po potrebi začinite solju i paprom. Ždrebetinu izvadite iz marinade, dobro posušite i pecite na maslacu par minuta sa svake strane. Poslužite uz tjesteninu od lisnatog kelja.



Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -