Posted by : Petar Špičko ponedjeljak, 21. siječnja 2013.








Kora od medenjaka:
- 80g maslaca
- 80g izmrvljenih medenjaka
- 50g krušnih mrvica
- 2 žumanjka
- malo likera od naranče
- malo mrvljenog ružmarina

Pačja prsa:
- 1 komad prsa (bez kože)
- med
- korica od naranče
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- maslac
- pola isfiletirane naranče

Pačja prsa stavite u marinadu od maslinog ulja, meda i narančine korice na par sati ili preko noći. Dobro ih posušite, posolite i popaprite te lagano zapecite na maslacu sa svih strana. Obložite ih sa masnom kožom koju ste skinuli i pecite u pećnici još par minuta (ovisno o tome koliko pečena na kraju želite). Maslac pjenasto istucite sa žumanjcima, dodajte medenjake, krušne mrvice i ružmarin te umijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku barem sat vremena. Koru razvaljajte, lagano premažite likerom od naranče, te na nju posložite prsa i filete naranče. Zamotajte i dobro zatvorite sve rupe. Pecite u Pćenici na 220 stupnjeva sve dok se ne stvori korica (par minuta). Za to vrijeme možete jesti čvarke od kože s prsa koju ste zapekli u pećnici. Kad se kora zažari, izvadite iz pećnice. Izaći će dosta sokova, te sokove izlijte u maslac na kojem ste pekli prsa, dodaje malo meda i soka od naranče, te reducirajte do željene gustoće. Prsa izrežite te poslužite s umakom.







{ 3 comments... read them below or Comment }

  1. Ovo je apsolutno ludo! :)
    Misliš li da bi moglo proći i s nekom drugom vrstom mesa, osim patke? Ukoliko da, primam prijedloge... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da bi s i s divljači isto odlično išlo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobrano kasnim s odgovorom, ali hvala ti puno. :)

    OdgovoriIzbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -