Posted by : Petar Špičko srijeda, 19. lipnja 2013.



Sastojci:
- 250g sipe
- 1 veći krumpir
- 2 manje glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 manja paradajza
- 150g mladog graška
- 200ml kvalitetnog crnog vina
- maslinovo ulje
- mažuran
- bijeli papar

Sipu očistiti, narezati na kockice i odvojiti crnilo. Sitno sjeckani luk i češnjak kratko dinstati, dodati sipu i krumpir. Dinstati otklopljeno 5-6 minuta, podliti vinom i dodati nasjeckani paradajz i grašak. Poklopiti i na laganoj vatri kuhati dok se krumpir ne skuha. Na kraju začiniti i dodati sipino crnilo i peršinovo lišće. Po potrebi podliti ribljim temeljcem ili vodom za vrijeme kuhanja.



{ 1 comments... read them below or add one }

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -