Posted by : Petar Špičko srijeda, 19. lipnja 2013.




Sastojci:
- 750g domaćeg kukuruznog brašna
- 750g glatkog brašna
- 1 i pol kvasac
- sol
- šećer
- malo maslinovog ulja
- voda po potrebi

Kvasac umutiti u toploj vodi sa malo šećera i brašna. Ostaviti dok se ne digne. Sve sastojke pomiješati i umijesiti tijesto, po potrebi dodavati vode. Ostaviti da se digne jedno sat vremena i lagano premijesiti te ostaviti da se još diže. Kad je ognjište spremno na  dno staviti pepel sa malo žara, pa na to nauljeni tanjur od peke, pa tijesto i poklopiti poklopcem. Posipati žarom i pepelom, nek bude više pepela a manje žara. Ja sam ovaj kruh pekao pola sata. Kad je pečen umotati ga u krpu i ostaviti da se ohladi.


{ 1 comments... read them below or add one }

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -