Posted by : Petar Špičko srijeda, 19. lipnja 2013.



Sastojci:
- 2 konzerve kuhanog slanutka
- 1 manja glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 200g blitve
- 2 jaja
- peršinov list
- 200g svježeg sira
- brašno od konoplje (količina po potrebi)
- mljeveni korijander
- papar
- sol
- kim
- maslinovo ulje

Blitvu blanširajte u slanoj vodi, ocijedite i stavite u led da ne izgubi boju. Slanutak usitnite štapnim mikserom do željene teksture, dodajte blitvu, sitno sjeckani luk, češnjak, peršin, sir i začine, te probaje. Neka bude malo jače začinjeno jer ćete dodati još jaja i brašno koji će ublažiti okus. Dodajte jaja i po potrebi brašno da dobijete gustu smjesu. Pržite na maslinovom ulju dok ne dobije lijepu boju sa obje strane. Poslužite uz umak od vrhnja.

Malo više o brašnu konoplje:
http://www.herbioplus.com/odmascenakonoplja.html

Ja sam ga kupio u Varaždinu na placu kad je bio zdravi sajam





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -