Blogroll

Pokreće Blogger.

Neću pametovati o proizvodnji, povijesti i nastanku, pa vas upućujem na tekst koji su napisali ljudi koji ipak više od mene znaju (ili su prepisali).
http://hr.wikipedia.org/wiki/Pivo

O proizvodnji pive znam neke osnovne stvari, ali još se nisam odlučio malo više istražiti i možda jednoga dana napraviti svoje pivo. Ima vremena... Za sad ću samo staviti neke od piva koje sam nedavno pio, te dvije ocjene (ocjena okusa i ocjena cijene), te kratak komentar. Klikom na ime pive idete direktno na stranicu proizvođača.

Napomena: sve slike sam ja slikao prilikom degustacije





















St Peters Cream Stout
- Engleska
- Okus 8/10
- Cijena 4/10
Jaka aroma tamne čokolade. Dosta gorko ali pitko pivo. Cijena u Varaždinu 24kn (0.5)





- Engleska
- Okus 7/10
- Cijena 5/10
Puno laganije i pitkije od Cream Stouta, ali ne tako zanimljivo. Cijena u Varaždinu 24kn (0.5)





- Škotska
- Okus 7/10
- Cijena 6/10
Lagano i pitko, bez nekih izraženih aroma. Cijena u Varaždinu 22kn (0.5)






- Njemačka
- Okus 9/10
- Cijena 7/10
Moj favorit. Jako fino i pitko pivo po ok cijeni. Cijena oko 18kn (0.5) Ne lupa jako.





- Češka
- Okus 7/10
- Cijena 6/10
Standardno češko pivo, jako slično ostalim njihovim pivama. Cijena u Varaždinu 20kn (0.5)




Morao bi ponoviti degustaciju jer se ne sjećam baš, ali znam da sam pio 3-4 vrste. Uskoro javim detalje.




{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. Kako ti se čini St Peters Whisky?
    Mene se nije dojmio. Nekako je grozno podimljen. Imala sam osjećaj kao da ima pancete u njemu :D
    U Varaždinu ih imate u kafiću? U Rijeci mislim da ih jedino Metro prodaje. Cijena je ista, čini mi se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napisao sam u dijelu gdje su svijetle pive. Prejaka je aroma dima, kad bi bila puno slabija vjerujem da bi bio bolji efekt. otvorena je nova pivnica u Varaždinu i imaju za sad 50ak vrsta stranih piva, uskoro planiraju proširiti asortiman.

      Izbriši

- Copyright © Špicove delicije - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -